Silverstar

Corland x Grannus x Nimmerdor, 1999, Schimmel. 1.68 m , KWPN

Een superspringende, zeer luxe en zeldzaam goed gefokte hengst uit een stam van indrukwekkende prestatiepaarden.Corland, Grannus, Nimmerdor, Joost, Abgar xx en Stefan - Sinaeda tekenen voor het vaderschap.

Silverstar

Zeer bijzonder zijn echter de opeenvolgende merries op het papier.
De Stefan-merrie Ilinda (keur, pref, prest, sport) was zelf Z-springen. Zij bracht drie Z-springende en twee internationaalspringende nakomelingen.
Ook de keur, pref, prest, sportmerrie Tilinda (v.Abgar) heeft Z-gesprongen. Zij bracht in combinatie met Ramiro een ZZ-paard en met Joost de Grand Prix-hengsten Gideon (onder Peter Geerink) en Attent ZB (onder Piet Raymakers).
De Joost-merrie Colinda (ster, als 3-jarige 5e op UTV) bracht maar één veulen waarna ze overleed.
Dit product, de als 3-jarige UTV kampioensmerrie Golinda (keur, prest, sport) bracht eerst 4 nakomelingen alvorens ze in de sport werd uitgebracht. Ze won een jaar later het Nat. UTV- kampioenschap ZZ-springen voor merries. Hierna is de merrie door Eric v/d Vleuten gereden t/m de internationale sport. Haar eerste 3 nakomelingen bezorgde haar het sportpredikaat, waaronder Kolinda (keur, sport).
De moeder van Silverstar, die ZZ sprong en in het parcours opviel door haar vermogen, inzet en reflexen. Verschillende zijtakken van deze stam brachten meerdere (inter)nationale springpaarden. Silverstar wordt op het moment in het Z-springen uitgebracht door Hermann Josef Klopper. Silverstar heeft in de hengstencompetitie 2005/2006 goed gepresteerd, hij behaalde een 2de plaats in Hengelo en een 5de plaats in Goes en eindigde hoog in het eindklassement.
Op de KWPN veulenkeuring 2004 in Luttenberg behaalden 5 nakomelingen van Silverstar een 1e premie.

Zeldzaam gefokt voor gegarandeerd succes!

Dekgeld € 400,- excl. BTW

Stamboom van Silverstar

Corland Cor de la Bryere Rantzau xx
Quenotte
Thyra Landgraf I
Odetta
Kolinda Grannus Graphit
Odessa
Golinda Nimmerdor
Colinda
naar boven


Silverstar 2011.

ZZ-springen

Foto´s van Silverstar
naar boven