Jacorde

Concorde x Nur-Zeus, 1991, bruin, 1,68 m, KWPN

Springkampioen van de jaargang 1994.
Vader: Springpaardenleverancier Concorde (v. Voltaire).
Moeder: De keur preferente prestatiemerrie Bumarilla (v. Nur-Zeus).

Jacorde

Bumarilla is ook de moeder van de internationaal springende It´s Morado
(Indorado), die momenteel zeer succesvol is onder Kevin Babington
en de internationaal springende Kasper (Concorde).
Jacorde is het resultaat van 30 jaar topfokkerij. Zijn moederstam bestaat uitsluitend uit predikaatrijke merries, met veel U.T.V.-kampioenen. In rechtstreekse lijn vinden we 12 preferente moeders op rij.
Umarilladeux (keur, preferent, prestatie) van Onyx, de moeder van Bumarilla leverde ook de internationaal springende Zandor (NUr-Zeus) evenals meerdere prestatierijke dochters.
Een van deze dochters, Emmarilladeux (keur, preferent, prestatie) van Ubis bracht onder andere de nationaal springende Kemarilla (Damiro B).

Zijn schitterend exterieur op een uitstekend fundament, het expressieve hoofd met een stralend oog, onderstrepen de adel en de kwaliteit van deze droomhengst.
Jacorde werd nationaal 1,40 m gestart door Robert Vos. Circa 125 jonge Jacorde´s zijn klinisch en röntgenologisch goed, zonder bemerking.
Nakomelingen van Jacorde doen het zeer goed in de sport, na Nachtwacht behaalde ook Swiebertje (vm. Sovereign Bill) een 5de plaats bij de IAN Trofee.
Verder lopen er meedere nakomelingen in de hogere klasses in de spring- en dressuursport o.a. Picco Bello, Montavits D´Accord, Meyboom´s Twix, Rinaldo, Prince Potato, Wildrick´s Sander, Odena, Obssession, Odin, Olivius, Nacordeverlin, Norman H, O´Magic en Norbert.

De nafok van de Jacorde-merries lijkt veelbelovend, ze hebben veel uitstraling en beweging.

Jacorde bewijst dat vermogen en schoonheid samengaan!

Dekgeld € 500,- excl. BTW

Stamboom van Jacorde

Concorde Voltaire Furioso II
Gogo Mowe
Flyer Marco Polo
Klaske
Bumarilla Nurzeus Arlequin X
Urielle
Umarilladeux Onyx
Numarilla
naar bovenFoto´s van Jacorde
naar boven