Geschiedenis

Even een klein overzicht van ons bedrijf.

Het bedrijf is opgericht door mijn over-overgrootvader in 1865.
Aangezien het werk op de boerderij altijd met paarden gedaan werd, zijn er altijd paarden op het bedrijf geweest. Zo is mijn vader besmet geraakt met het paardenvirus toen hij al op jonge leeftijd op de werkpaarden is gaan rijden. Ook ging hij graag bij zijn oom helpen die een handelstal voor werkpaarden had.
Na gefokt en gehandeld te hebben met konijnen en gevogelte wilde hij ook graag gaan fokken met de paarden.


Ilinda

Mijn vader met Ilinda

Toen mijn vader een jaar of 16 was vroeg hij aan mijn opa of hij niet met de werkpaarden mocht gaan fokken. Naast zijn werk op de boerderij, dat in de loop der jaren over was gegaan in een melkveebedrijf, is mijn vader begonnen met het fokken van paarden.
Hij begon met de merries Numarilla en Ilinda en door steeds de beste hengsten te kiezen hebben deze merries al vele nakomelingen met zeer veel succes over de hele wereld!

Naast de zeer succesvolle scores van de merries op de provinciale en UTV keuringen hebben wij ook een aantal hengsten gefokt die goedgekeurd werden.
Als eerste werd Attent (v. Joost x Abgar) goedgekeurd bij het KWPN. Attent werd later bekend met Piet Raymakers onder de naam Attent ZB die er internationaal mee sprong. Als tweede werd Jacorde (v. Concorde x Nur-Zeus) goedgekeurd bij het KWPN. Jacorde sprong 1.40 m Met Robert Vos en Hester Klompmaker en staat nog steeds bij ons op het station.

Ilinda

It´s Morado

Als derde werd Goodlord (v. Goodtimes x Oldenburg) goedgekeurd bij het NRPS. Die onder Robert Vos ZZ sprong en onder Thessa Bresser Z1 dressuur wordt gestart. Goodlord staat bij ons op het station.
Daarnaast werd It´s Morado (v. Indorado x Nur-Zeus) goedgekeurd bij het NRPS. It´s Morado is verkocht naar Amerika en word daar door Kevin Babbington internationaal gestart.


Goodlord

Goodlord

In 2002 werd een zoon uit de eerste jaargang van Goodlord, Goodluck (v. Goodlord x Fruhling) goedgekeurd bij het NRPS. Goodluck is verkocht naar Syrië als dekhengst.
Tevens in 2002 werd bij het KWPN Silverstar (v. Corland x Grannus) goedgekeurd. Deze hengst heeft in 2003 onder Wim de Jonghe de hengstencompetitie in de klasse L goed doorlopen.
In 2004 heeft Silverstar met Hermann-Josef Klopper in de klasse M meegedaan aan de hengstencompetie. Zij behaalden in Weert een 5de plaats, in Zuidbroek een 6e plaats en zijn hoog geëindigd in de einduitslag van de competitie.

Wegens ziekte van mijn vader hebben wij in 2000 besloten om met de melkveehouderij te staken en volledig door te gaan in de hengstenhouderij en fokkerij.
In 2002 is mijn vader overleden en ik probeer zijn levenswerk met dezelfde visie zo goed mogelijk voort te zetten. Momenteel hebben wij ongeveer 80 paarden waarvan 20 fokmerries en 3 goedgekeurde dekhengsten.
Uit de jonge aanwas proberen we weer een aantal goede verbeterde fokproducten en goede sportpaarden te fokken.

Met vriendelijke groet
Rick Jansen